Wetcare - ett miljövänligt val

Kemtvätta miljövänligt hos oss

Miljövänlig kemtvätt, finns det?

Absolut! Vi investerar löpande i ny teknik som är vänlig mot både människor och miljö. För oss är det viktigt att vår personal kan jobba ergonomiskt och giftfritt, därför tvättar vi inte längre med perkloretylen utan använder en teknik som innehåller kolväte. Vi satsar också på den nya tvättmetoden WetCare, en skonsam och effektiv behandling som bygger på en kombination av kemtvätt och vattentvätt i en och samma process. Hållbart och smart med fläckfritt resultat!

Miele WetCare

WetCare är en teknologi utvecklad av Miele som vårdar dina kläder och är snäll mot miljön. I tvättprocessen används enbart biologiskt nedbrytningsbara tvättmedel vilket gör att dina kläder håller längre och är fria från kemikalier, därför fungerar WetCare även för personer med känslig hud. Metoden är dessutom energieffektiv, den kräver både mindre el och vatten än traditionell tvätt. WetCare kan användas till de allra flesta material och textilier som rekommenderas kemtvätt, även de riktigt känsliga som spets och siden. Den passar extra bra för att få bort envisa fläckar av exempelvis vin, kaffe och svett eftersom det är vattenlösliga ämnen som inte alltid försvinner med traditionell kemtvätt.

 

Visste du att det går åt omkring 2 700 liter vatten för att tillverka en enkel t-shirt i bomull, eller att produktionen av fårull leder till jorderosion och att det går åt mängder av varmvatten och tvättmedel för att avlägsna ullfettet? Det är inte lätt att välja rätt för miljöns skull. Men att tvätta dina kläder och hemtextilier istället för att kasta dem och köpa nytt är alltid klokt, då sparar du både jordens resurser och dina pengar. Med WetCare blir det ett ännu bättre val.

Så innan du slänger den där kavajen, blusen eller duken med envisa fläckar – kom in till oss och fråga efter WetCare!

Företagskund

All tvätt. Åt alla. Varje dag.

Verkstad, byggföretag, industri, skönhetssalong, restaurang, hotell eller kontor – oavsett vad ditt företag gör så kan vi ta hand om din tvätt.

Har du fullt upp och har svårt att hinna lämna och hämta din tvätt hos oss? Inga problem, det ordnar vi. Vår tvättexpress kommer till din arbetsplats, hämtar upp din tvätt och levererar den senare nytvättad och struken.

KUNSKAP & RÅD

Ånga eller press?

Vilka fläckar behandlar ni? Vad händer om jag inte blir nöjd? Du har säkert tusen frågor. De allra vanligaste frågorna och svar på dem hittar du här.